Tuesday, January 13, 2009

Bani Israel, Bangsa yg Angkuh lg Sombong

Sedihhh.. Itulah prasaan ak pabila mlihat gmbr2 penddk awam Palestin yg trkrban akibat dibedil Israel. Yg ak heran knp Negara2 Arab berdiam diri je. Tkt sgt ke dgn Israel tu. Seorang Yahudi merupakan ahli dari org Yahudi, iaitu kumpulan etnokeagamaan yang berasal dari Bani Israel. Mmg diakui didalam Al-Quran bahawa bangsa Yahudi adalah bangsa yang bersungguh2 dlm mencari ilmu. Dgn ilmu inilah bangsa Yahudi blh hidup ditengah2 dunia Arab malahan boleh menguasai dunia skg. Banyak Nabi2 dan para anbia dari golongan Bani Israel spt Nabi Musa A.S. Korang tau x psl Perang Enam-Hari(Perang Arab-Israel 1967), merupakan peperangan antara Israel dgn Negara2 Arab iaitu Mesir, Jordan, Iraq dan Syria. Israel negara yg kecil pada mase tu dgn kekuatan 50,000 askar dan 197 pesawat penempur mendapat kemenangan dgn mengalahkan 280,000 askar dari pihak Negara Arab (Mesir 150,000; Syria 75,000; Jordan 55,000) serta 812 pesawat penempur. Hasilnya, Israel menawan Jalur Gaza dan Semenanjung Sinai daripada Mesir, Tebing Barat (termasuk Jerusalem timur) daripada Jordan, dan Bukit Golan daripada Syria. Ini krna adalah ilmu peperangan yg dimiliki oleh Israel pd masa tu. Mrk berjaya mancapai kemengan walaupun tentera yg bgtu sedikit.

Negara2 jiran Israel sprti Mesir, Syria, Lubnan dan Jordan mcm dah jadi boneka Amerika skg ni(sktu kuat Israel). Tambah2 lg Mesir, bodoh nk mampus, harap negara je besar (geram ni). Presiden Mesir, Husni Mubarak, ak tgk mcm nk hpskan kaum Islam di Gaza City krna atas kebiadapannya menutup pintu sempadan Gaza di Rafah hgga menyebabkn bgt byk bntuan kemanusiaan utk mangsa regim apartheid Zionis trsangkut di pintu sempadan. Adakah ini pemimpin Islam yg sbnar???? Ak mengagumi Presiden Venezuela, Hugo Chavez krano keberaniannya mngusir kluar duta Israel dr Caracas pd 6 Jan lalu. Tndkn Presiden sebuah negara kafir menghalau duta Israel kluar dr negaranya adalah stu tindakan yang dianggap wira oleh rakyat Palestin. Beliau adalah lebih baik daripada pemimpin Arab, Jordan dan Mesir sepatutnya turut mengusir duta Israel. Ak sndiri agak malu dgn pemimpin Arab skg ni kecuali pemimpin Iran, Mahmoud Ahmadinejad, yg mahu negara Israel dihapuskan dari peta dunia.

Negara2 arab yg len hanya berdiam diri saja. Yg ak tau, nk bt revolusi kt Majlis Keselamatan PBB. PBB hanya pada name je, yg menguasainya adlah Setan Dunia (Amerika). Negara2 Veto dlm Mjlis Keselamtan adlh Amerika,Russia,China,Perancis, dan Britain. Sebenarnya mengenai isu Palestin ni, Amerika telah menggunakan kuasa Vetonya sebanyak 28 kali dalam tempoh 36 tahun sejak 1973, iaitu menyekat Majlis Keselamatan supaya tidak dapat bertindak. Jadi, adakah kita hendak bergantung kpd PBB lg. Renungkanlah kawan2, hanya umat Islam yg dpt menyelamatkan umat Islam. Umat Islam tidak akan menguasai dunia selagi kehadiran solat subuh berjemaah di masjid tidak seramai kehadiran solat berjemaah pd hari Jumaat. Kita sebagai rakyat Malaysia hanya mampu memboikot barang2 AS dan Israel. Oghe klate oyak Bo-Ikot (jgn ikut). Klau nk boikot semua brg pun mustahil, jadi boikotlah benda2 yg nyata d dpn mata iaitu KFC, McD, dan Coca-cola. Syeikh Yusuf Qardhawi telah mengeluarkan fatwa yang sangat rinci mengenai seruan ini. Qardhawi mengatakan, haram hukumnya umat Islam membeli produk dan barang dagangan Yahudi dan Amerika, dan menganggapnya itu sebagai salah satu dosa besar. Dia menambahkan, bahawa jihad sekarang ini hukum fardhu `ain (wajib) kerana Yahudi menghalalkan segala apa yang diharamkan dan tidak mengindahkan moral dan nilai-nilai kemanusiaan serta hukuman antarabangsa.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...